We helpen u graag verder!
073 - 692 39 39 [email protected]

Trainingscarrousel een succes via Teams

Het ontwikkelen van vaardigheden met een grote groep mensen in coronatijd is een uitdaging. Maar niets is onmogelijk; Kenhardt ontwikkelde voor Capgemini een trainingscarrousel via Teams.

Kenhardt traint de Counselors van Capgemini al de nodige jaren op gespreksvaardigheden. Om optimaal rendement uit de training te halen doen we dit met een trainingscarrousel. In continue wisselende samenstellingen van groepjes van drie, zijn 16 deelnemers in blokken van 20 minuten aan het oefenen met professionele rolspelers en krijgen feedback van professionals.

De omvang van de groep, in combinatie met de continue wisselingen, maakt het onmogelijk om deze training on site te organiseren in dit coronatijdperk.

Echter, afwachten tot corona voorbij is, is geen optie. Sterker nog, juist nu wordt er extra veel gevraagd van Counselors, aangezien het gros van de mensen thuis werkt, wat zo ook zijn dynamiek meebrengt. Omdat de training erg realistisch van opzet is en contacten veelal online verlopen, is het voor de hand liggend om dit nu via Teams te organiseren.

Een uitdaging via Teams

Een logistieke uitdaging met in totaal 28 mensen (deelnemers, begeleiders, rolspelers) die continue in verschillende samenstellingen aan het werk zijn.

Door een goede structuur in Teams te bouwen met verschillende kanalen en een strakke logistiek is het platform gecreëerd om intensief te trainen. Aangezien het voeren van gesprekken via Teams over het algemeen als intensief wordt ervaren, hebben we de training verdeeld over twee verschillende dagdelen . In de logistiek is er rekening mee gehouden dat deelnemers zo min mogelijk tussen kanalen hoeven te wisselen. In een eigen privékanaal ontvingen ze direct na het rollenspel feedback en tips van een professionele begeleider. Het niet fysiek van ruimtes hoeven te wisselen levert ook nog de nodige tijdwinst op.

De eerste groep van Capgemini heeft inmiddels de trainingscarrousel via Teams gevolgd.

Reacties van deelnemers en begeleiders van Capgemini:

  • “Erg leuk en goed om te doen via Teams. Heel tof en leerzaam.”
  • “Fijn om te zien wat de leerpunten zijn en daar op te trainen en te leren,”
  • “Goede training, goede rolspelers en goede feedback.”
  • “Prettige setting. Ben geen fan van rollenspelen maar liep zo erg goed.”
  • “Intensief en zeer leerzaam.”
  • “Chapeau voor de organisatie en uitvoering.”

Verbeteringen?

Valt er dan niets te verbeteren? Natuurlijk! Zo kregen we de tip voor een virtuele coffee corner waar deelnemers elkaar tussen de rollenspelen door kunnen ontmoeten en ervaringen uit kunnen wisselen. Die komt er zeker!

Meer informatie

Ook geïnteresseerd in een efficiënte, effectieve vaardigheidstraining die coronaproof is? Neem voor meer informatie nu contact op:
[email protected]
073 692 39 39

 

Send this to a friend