We helpen u graag verder!
073 - 692 39 39 [email protected]

Leiderschap: kern van de organisatiecultuur

Kenhardt heeft uitgebreide ervaring met het inrichten en uitvoeren van programma’s op het terrein van Leadership Development. Kenhardt levert in co-creatie met opdrachtgevers maatwerk. Programma’s die aansluiten op de visie en missie, kernwaarden, strategische doelen, organisatie-performance, leiderschap, team- en persoonlijke ontwikkeling.

Co-creatie

We starten de ontwikkeling van deze programma’s door samen met de opdrachtgever te analyseren waaraan behoeften is, zowel op organisatie- als individueel niveau. Daarnaast ontwerpen we de programma’s en interventies samen. De hechte samenwerking met de opdrachtgever, co-creatie, is voorwaarden voor een succesvol programma.

Diagnostiek als basis voor het programma

Bij individuele analyses zetten we vaak (online) assessment in. Hierdoor krijgen we snel en objectief in beeld waar kwaliteiten van individuen liggen en waar ontwikkeling mogelijk is. De programma’s die we ontwikkelen sluiten daar naadloos op aan. De impact van en de beleving rondom assessments zorgt ervoor dat deelnemers al in beweging komen.

Realisatie opdrachten

Vaak werken we bij Leadership Development opdrachten met ‘realisatie-opdrachten’. Dat zijn opdrachten die voor de organisatie directe resultaat opleveren en waarin de deelnemers leiderschap moeten tonen om succesvol te zijn. Dit betekent dat individuele deelnemers zichtbare en meetbare resultaten boeken in de dagelijkse praktijk. Deze opdrachten worden resultaatgericht aangestuurd door een interne opdrachtgever en gerealiseerd door de deelnemers (DOEN!). Leren en directe resultaat voor de organisatie gaan hier hand in hand.

Op deze wijze zorgen we ervoor dat gewenste gedragsveranderingen en resultaten voor de organisatie in het programma terugkomen. Niet alleen door er over te praten en ‘te oefenen’, maar door opdrachten in de praktijk met een concreet doel.

Leiderschap in de praktijk

Het gaat om succesvol leiderschap in de dagelijkse praktijk. Het leiderschapsprogramma is daarmee geen ‘stand alone’ interventievorm, maar een integraal onderdeel van de dagelijkse werkzaamheden van de deelnemers.

De realisatie-opdracht is de rode draad van het leren en tevens een middel om alignment te realiseren. De opdrachten worden rechtstreeks afgeleid van de visie, missie en uitdagingen van de organisatie. Er wordt persoonlijk geleerd en de organisatie wordt er direct beter van!

Neem voor meer informatie nu contact op:
[email protected]
073 692 39 39

Send this to a friend