We helpen u graag verder!
073 - 692 39 39 [email protected]

Selectie, doorslaggevend voor het succes van uw organisatie

Het nemen van de juiste selectiebeslissingen is van groot belang, zowel persoonlijk, organisatorisch als financieel. Door de inzet van een Selectie Assessment haalt u maximaal rendement uit het selectieproces.

Uitdaging

Hoe selecteren we de juiste kandidaat voor onze organisatie, zonder dat dit ten koste gaat van de snelheid in ons selectieproces met aandacht voor onze specifieke organisatie- en functiekenmerken?

De oplossing

Een selectie assessment van Kenhardt levert beter presterende werknemers. Het bespaart veel tijd en geld en voorkomt dat er (te) veel kostbare gesprekken plaatsvinden. Een goed selectieproces geeft snelheid. Wij denken hier graag kritisch over mee. Wat voor de ene organisatie werkt, werkt niet per sé voor de andere. Kenhardt kenmerkt zich door maatwerk, wij kennen onze klanten echt goed en begrijpen wat voor hen belangrijk is.

Rendement

Het selecteren van de juiste kandidaat heeft veel impact op het resultaat van uw organisatie. Het verschil tussen het rendement van een average performer of een high performer is namelijk groot. Lees hierover meer in het artikel Assessment als business case. Hierin wordt aangetoond dat een assessment een investering is met een zeer hoog rendement.

Maatwerk

Het assessment is maatwerk. Dat begint met een scherpe analyse van de vraagstelling, het begrijpen van de context en een gedegen functie-analyse. Vaak bestaat het assessment uit een combinatie van praktijksimulaties, vragenlijsten, capaciteitentests en interviews. Afhankelijk van de context, het niveau en de inhoud van de functie bepalen wij in overleg met u wat nodig is. Een deel van het assessment kan de deelnemer thuis doen via een beveiligde portal, een deel doen we op locatie of ook remote. Hierdoor kunnen deelnemers dit makkelijk inpassen in hun agenda en zijn wij snel en flexibel in de planning.

Onze bevindingen vatten wij samen in een feitelijk, eerlijk en competentiegericht rapport. Onze adviezen zijn scherp en to-the-point. Wij conformeren ons aan de richtlijnen van het Nederlands Instituut van Psychologen wat onder andere betekent dat er sprake is van inzage- en blokkeringsrecht voor deelnemers aan onze assessments.

Het resultaat

Een effectief selectieproces met maximaal rendement uit assessments en een minimale kans op mismatch. Ieder rapport is voorzien van een advies ten aanzien van de mate van geschiktheid én vermeldt ontwikkelgerichte tips voor begeleiding en verdere ontwikkeling.

Ervaringen van deelnemers

• “Een waardevolle ervaring in een professionele omgeving.”
• “Duidelijk en overzichtelijk rapport. Goede tips die ik ter harte ga nemen.”
• “Pittige en uitdagende dag en tevreden met het resultaat.”
• “Zag er toch een beetje tegenop. Uiteindelijk een leuke en leerzame dag.”

Meer informatie

Klik hier voor meer algemene- en achtergrondinformatie over de assessments van Kenhardt of ga naar de pagina Assessments Algemeen.

Vraag hier een assessment aan of ga naar de pagina Aanvraagformulier Assessment.

Neem voor meer informatie nu contact met ons op:
[email protected]
073 692 39 39

 

Send this to a friend