We helpen u graag verder!
073 - 692 39 39 [email protected]

Selectie, doorslaggevend voor het succes van uw organisatie

Het nemen van de juiste selectiebeslissingen is van groot belang, zowel persoonlijk, organisatorisch als financieel. Door de inzet van een Selectie Assessment haalt u maximaal rendement uit het selectieproces en minimaliseert u het risico op mismatches. De selectieprocedure is daarmee zeker zo belangrijk als de werving.

Het selecteren van de juiste kandidaat heeft veel impact op het resultaat van uw organisatie. Het verschil tussen het rendement van een average performer of een high performer is namelijk groot. Lees hierover meer in het artikel Assessment als business case. Hierin wordt aangetoond dat een assessment een investering is met een zeer hoog rendement.

Assessment levert rendement op

Een assessment levert ook rendement op in termen van tijd- en geldbesparing. Het voorkomt dat er (te) veel kostbare gesprekken plaatsvinden, die niet altijd voldoende toevoegen. Een assessment geeft snelheid aan het proces en vergroot aanzienlijk de kans op een juiste beslissing. Daarnaast krijgt u scherp zicht op de kwaliteiten en eventuele aandachtspunten van uw toekomstige medewerker.

To the point

Uw vraagstelling dient als uitgangspunt bij het vaststellen van het competentieprofiel en het inrichten van een volledig (best practice) assessment programma. Afhankelijk van de context, het niveau en de inhoud van de functie bepalen wij wat nodig is. Meestal bestaat het assessment programma uit een combinatie van interviews, gedragssimulaties, persoonlijkheids- en motivatievragenlijsten en capaciteitentests. Afrondend voeren wij een eindgesprek met de kandidaat, waarin wij de resultaten verifiëren en terugkoppelen.

Rapport

Onze bevindingen vatten wij samen in een feitelijk, eerlijk en competentiegericht rapport. Onze adviezen zijn scherp en to the point, zodat de kern van de zaak direct duidelijk is.

Resultaat

  • Maximaal rendement uit selectie;
  • Minimale kans op mismatch;
  • Objectief in kaart brengen van de mate van geschiktheid;
  • Snelle en hoogwaardige uitvoering van de opdracht;
  • Competentiegericht;
  • Tips en suggesties voor begeleiding en ontwikkeling.

Meer informatie

Klik hier voor meer algemene en achtergrondinformatie over de assessments van Kenhardt of ga naar de pagina Assessments Algemeen.

 

Neem voor meer informatie nu contact met ons op:
[email protected]
073 692 39 39

Send this to a friend