We helpen u graag verder!
073 - 692 39 39 [email protected]

Selectie, doorslaggevend voor het succes van uw organisatie

Het nemen van de juiste selectiebeslissingen is dan ook van groot belang, zowel persoonlijk, organisatorisch als financieel. Door de inzet van een selectie assessment haalt u maximaal rendement uit het sollicitatieproces en minimaliseert u het risico op mismatches. De selectieprocedure is daarmee zeker zo belangrijk als een gerichte wervingsactie.

Het selecteren van de juiste kandidaat heeft veel impact op het resultaat van uw organisatie. Het verschil tussen het rendement van een Average performer of een High performer is namelijk groot. Lees hierover meer in het artikel Assessment als business case. In het artikel wordt aangetoond dat assessment een investering is met rendement.

Assessment levert rendement op

Een assessment levert ook rendement op in termen van tijd- en geldbesparing. Een assessment voorkomt dat er (te) veel kostbare gesprekken plaatsvinden, die niet altijd voldoende toevoegen. Een assessment geeft snelheid aan het proces en vergroot aanzienlijk de kans op een juiste beslissing. Daarnaast krijgt u scherp zicht op de kwaliteiten en eventuele aandachtspunten van uw toekomstige medewerker.

To the point

Uw vraagstelling dient als uitgangspunt bij het vaststellen van het competentieprofiel en het inrichten van een volledig (‘best practice’) assessment programma. Afhankelijk van de vraag, bestaat het assessment programma uit een combinatie van gedragssimulaties, persoonlijkheids- en motivatievragenlijsten en capaciteitentests. Afhankelijk van de context, het niveau en de inhoud van de functie bepalen wij in overleg met u wat nodig is. Afrondend voeren wij een eindgesprek met de kandidaat, waarin wij de resultaten verifiëren en terugkoppelen.

Rapport

Onze bevindingen vatten wij samen in een feitelijk, eerlijk en competentiegericht rapport. Onze adviezen zijn scherp en to-the-point, zodat de kern van de zaak direct duidelijk is.

Resultaat

  • Maximaal rendement uit selectie en minimale kans op mismatch.
  • Objectief in kaart brengen van de mate van geschiktheid.
  • Snelle en hoogwaardige uitvoering van de opdracht.
  • Competentiegericht.
  • Tips en suggesties voor begeleiding tijdens de onboarding.

Meer informatie

Voor meer algemene en achtergrondinformatie over de assessments van Kenhardt. Klik hier of ga naar de pagina Assessments Algemeen.

 

Neem voor meer informatie nu contact met ons op:
[email protected]

073 692 39 39