We helpen u graag verder!
073 - 692 39 39 [email protected]

Executive Assessment voor een topfunctie

CEO, CFO, COO, CTO, Directeur, Raad van Bestuur, enzovoort. Allemaal cruciale functies met een hoog afbreukrisico. Dat vraagt om een zeer gedegen en hoogwaardige aanpak. Daar staat Kenhardt voor. Een Executive Assessment wordt dan ook uitgevoerd door een zeer ervaren team met als lead een senior assessment psycholoog met meer dan tien jaar assessment ervaring op executive niveau. De uitvoering van het onderzoek vindt plaats op een landgoed in de regio ‘s-Hertogenbosch. Deze inspirerende en rustgevende locatie beschikt over de juiste faciliteiten om de kandidaat optimaal te laten presteren.

Afbeeldingsresultaat voor Ruwenberg

Het proces

Intake

Voorafgaand aan het onderzoek vindt een uitgebreide persoonlijke intake plaats met een of meerdere personen namens de opdrachtgever. Deze informatie vormt het fundament van het onderzoek. Op basis van de verkregen mondelinge en schriftelijke informatie wordt een assessmentprogramma op maat ontwikkeld. Daarnaast stemmen we in dit gesprek de manier waarop we rapporteren met u af en maken we duidelijk wat u van ons mag verwachten.

Uitnodiging

Nadat de opdracht aan Kenhardt is verstrekt, wordt contact opgenomen met de kandidaat om de datum van uitvoering van het onderzoek af te stemmen. In de regel kunnen we binnen een week het onderzoek uitvoeren. De kandidaat wordt zowel mondeling als schriftelijk uitvoerig geïnformeerd over het onderzoek en de wijze waarop dat plaatsvindt. Bij de uitnodiging ontvangt de kandidaat tevens een link naar een aantal vragenlijsten die online voorafgaand aan het assessmentonderzoek thuis ingevuld kunnen worden. Tevens bieden wij de kandidaat de mogelijkheid om een aantal tests thuis vooraf te oefenen. Wij weten uit ervaring dat een goede voorbereiding en het oefenassessment een positief effect hebben.

Programma

Het programma bestaat uit diverse onderdelen en wordt op basis van de intake ingericht en bestaat vaak uit de volgende onderdelen:

  • Persoonlijkheidsvragenlijst
  • Motivatievragenlijst
  • Capaciteitentesten
  • Diepte-interview
  • Simulaties (rollenspelen, multimedia-simulaties, enz.)
  • Persoonlijke iPad opname-analyse
  • Business interview
  • Eindgesprek (wrap up)

De kandidaat wordt op de dag namens de opdrachtgever verwelkomt en het hele programma wordt vooraf nogmaals uitgelegd, zodat de kandidaat goed op de hoogte is. Bij aanvang wordt ook de persoonlijke situatie van de kandidaat besproken. Naast de uitvoering door de senior assessment psycholoog worden in het programma enkel ervaren assessoren en in assessment gespecialiseerde trainingsacteurs ingezet. De kandidaat beschikt over een rustige eigen werkkamer, waarin alle activiteiten zullen plaatsvinden. Tussen de middag wordt een lunch in het restaurant aangeboden. Aan het eind van de dag worden de eerste globale resultaten met de kandidaat besproken en afspraken gemaakt over het vervolg.

Rapportage

Het eindresultaat van het onderzoek is een gedegen en heldere rapportage, toegesneden op de wensen van de opdrachtgever, zoals tijdens de intake besproken. We werken met korte doorlooptijden. De rapportage is dan ook binnen vier werkdagen klaar en wordt in eerste instantie aan de kandidaat voorgelegd. Na diens toestemming (i.v.m. de NIP-code) wordt de rapportage aan u als opdrachtgever verstrekt.

Nabespreking

De rapportage geeft een helder en objectief beeld van de kandidaat en afhankelijk van de afspraken wordt er een geschiktheidsoordeel gegeven, relevante competenties beoordeeld en terreinen en mogelijkheden van ontwikkeling beschreven. Om te zorgen dat op een juiste wijze de informatie wordt geïnterpreteerd en toegepast, bieden we de mogelijkheid om de resultaten met u persoonlijk te bespreken.

Voor meer algemene en achtergrondinformatie over de assessments van Kenhardt, klik hier of ga naar de pagina Assessment Algemeen.

 

Neem voor meer informatie nu contact op:
[email protected]

073 692 39 39