We helpen u graag verder!
073 - 692 39 39 [email protected]

Assessment: een synoniem voor Kenhardt

Het uitvoeren van assessments bevindt zich in het hart van onze dienstverlening. Kenhardt levert meerwaarde en ondersteunt u bij het nemen van de juiste beslissingen die het succes van uw organisatie in hoge mate bepalen. Met oog voor de belangen van opdrachtgever en kandidaat en met human profit als grootste gemene deler.

Wat is een assessment? 

Een assessment is een psychologisch onderzoek waarbij verschillende psychologische hulpmiddelen zoals tests, vragenlijsten, interviews en simulatieoefeningen worden gebruikt om erachter te komen of een kandidaat geschikt is voor een bepaalde functie en/of een kandidaat zich kan ontwikkelen tot de functievereisten. Door een omgeving te creëren waarin een kandidaat wordt uitgedaagd zoveel mogelijk van zichzelf te laten zien, krijgen wij een goed beeld van kwaliteiten en ontwikkelpunten. Zo levert Kenhardt meerwaarde en ondersteunen wij u bij het nemen van de juiste beslissingen die het succes van uw organisatie in hoge mate bepalen. Kenhardt biedt verschillende type assessments aan:

 • Selectie Assessment: u kent een kandidaat slechts van selectiegesprekken en u wilt meer weten over zijn of haar competenties, persoonlijkheid en talenten. Is deze kandidaat ook werkelijk de juiste persoon op de juiste plaats?
 • Potentieel Assessment: u wilt weten of er meer zit in een medewerker dan u op grond van zijn huidige functie kunt beoordelen. U wilt helder krijgen of iemand succesvol kan worden in een andere rol. Beschikt hij/zij bijvoorbeeld over het potentieel om te gaan leidinggeven?
 • Ontwikkel Assessment: u wilt een objectief startpunt als basis voor ontwikkeling zodat een medewerker zich gericht kan ontwikkelen.
 • Loopbaan Assessment: carrièrestappen bieden mensen nieuwe mogelijkheden, maar gaan ook gepaard met een behoorlijk afbreukrisico. Het besluit om een volgende stap te maken of een nieuwe functie te aanvaarden, moet door de medewerker weloverwogen genomen worden. Anderzijds vraagt de organisatie zich af of het aanbod wel passend is.
 • Executive Assessment: een executive assessment is een assessment voor een cruciale functie met een betrekkelijk hoog afbreukrisico. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door een senior psycholoog met veel ervaring. Het verschil met een regulier assessment is dat bij dit type assessment meerdere rollenspelen en eventueel meerdere interviews worden ingezet, waarbij gebruik gemaakt kan worden van videofeedback. Het programma wordt volledig op maat gemaakt, op basis van de vraagstelling die aan het assessment ten grondslag ligt.
 • Online Assessment: voor een afgebakende vraag of grote groepen medewerkers (veelal operationeel).

Wanneer is een assessment zinvol?

In alle situaties waarin u meer wilt weten over uw medewerker of een kandidaat is een assessment van toegevoegde waarde. Een assessment helpt om onderbouwd besluiten over en door mensen te nemen.

De Employment Lifecycle geeft helder de vijf momenten aan waarop belangrijke besluiten worden genomen en een assessment toegevoegde waarde biedt: selecteren, beoordelen, ontwikkelen, carrière en ontslag.

Wat mag u van Kenhardt verwachten?

De assessmentprocedure wordt door Kenhardt van A tot en met Z voor u professioneel en zakelijk uitgevoerd. Wij adviseren en ondersteunen bij alle stappen die met het assessment te maken hebben, waardoor elk assessment een optimale opbrengst kent. Kandidaten treden wij met de grootst mogelijke zorg en respect uit naam van uw organisatie tegemoet.

Voor het assessment:

 • Snelle behandeling van de aanvraag;
 • Heldere analyse van de vraagstelling;
 • Afstemming over proces en wijze van rapporteren;
 • Tijdige, duidelijke en persoonlijke uitnodiging van kandidaten;
 • Planning op korte termijn (vaak binnen één week).

Tijdens het assessment: 

 • Welkom namens de opdrachtgever;
 • Heldere uitleg van programma;
 • Hoogwaardige tests en simulaties;
 • Respectvolle omgang;
 • Eigen werkkamer.

Na het assessment: 

 • Gedegen en heldere rapportage;
 • Korte doorlooptijd (rapportage binnen vier werkdagen).

Wat verwacht Kenhardt van u als opdrachtgever?

Een succesvol assessment is het resultaat van een nauwe samenwerking met u als opdrachtgever. Daarom hechten we eraan dat u tijd besteedt aan de voorbereiding voor zowel de inhoud van het onderzoek en de procedure als voor het proces. Daarbij zijn een open communicatie met de kandidaat over de doelstelling en de vraagstelling van het assessment bepalend voor het succes. Vertrouwelijke en zorgvuldige omgang met de uiteindelijke assessmentrapportage moet gegarandeerd worden, wat natuurlijk vanzelfsprekend is voor Kenhardt.

Wat is de duur van een assessment van Kenhardt?

We leven in een drukke tijd. Tijd is bovendien geld. Daarom heeft Kenhardt assessmentprocedures ontwikkeld die lean & mean zijn en mede gebruikmaken van innovatieve online testtechnologie die voor de opdrachtgever, de kandidaat en Kenhardt tijd- (en dus geld-) besparend zijn. Daarom duurt een assessment van Kenhardt nooit langer dan strikt noodzakelijk. Wel zo prettig voor alle partijen. Tel daarbij op onze jarenlange ervaring in diverse branches met een veelvoud aan functies en de slagkracht van Kenhardt zal u duidelijk zijn.

Inhoud van een assessment programma

Wij geloven in een assessment dat gestoeld is op wetenschappelijk verantwoorde methoden en waarin we gebruikmaken van valide en betrouwbare instrumenten. Wij maken het programma op maat. Per functie kan het programma daardoor verschillen, in de basis zien de meeste assessments er als volgt uit:

 • Kennismakingsgesprek;
 • Praktijksimulaties;
 • Persoonlijkheidsonderzoek;
 • Set capaciteitentests;
 • Gestructureerd diepte-interview;
 • Eventuele aanvullende opdracht;
 • Het eindgesprek.

Soms is een regulier assessment niet afdoende en wilt u ook weten of hij of zij de juiste vakkennis heeft (financieel, ICT, enz.). Met kennispartners wordt ook dat domein in kaart gebracht door middel van vragenlijsten, opdrachten en interviews door experts.

Maatwerk, de juiste oplossing

Kenhardt voert voor uiteenlopende klanten assessments uit. Variërend van een uitgebreide full Executive Assessment tot een beknopt Online Assessment. Opdrachten  worden Remote uitgevoerd of Live op locatie.

We worden gedreven door de juiste oplossing te bedenken en uit te voeren. Graag horen we wat uw uitdaging is. Wij bedenken dan de best passende assessment oplossing. Dat is altijd maatwerk!

Evaluatie

Wij worden gedreven door kwaliteit. Daarom evalueren we periodiek het resultaat van de assessments met onze opdrachtgevers. We bespreken dan de performance van kandidaten in de praktijk evenals onze samenwerking.

Daarnaast zijn we zeer geïnteresseerd in de ervaringen van onze kandidaten. Alle kandidaten worden dan ook uitgenodigd na het assessment om via een online vragenlijst feedback te geven.

Dit alles houdt ons scherp en helpt om de kwaliteit van onze dienstverlening continu te verbeteren. Daar worden we alleen maar nog beter van! Human Profit.

Kwaliteit en beroepscodes

Lees meer over kwaliteit, evaluaties en beroepscode.

Kenhardt

 • Kenhardt heeft sinds 1996 duizenden assessments voor honderden opdrachtgevers uitgevoerd.
 • Kenhardt gebruikt valide en betrouwbare (online) instrumenten van de beste leveranciers in de wereld.
 • Kenhardt werkt uitsluitend met zeer ervaren consultants met minimaal tien jaar assessment-ervaring.
 • Kenhardt werkt volgens wetenschappelijk verantwoorde methoden.
 • Kenhardt gaat respectvol om met kandidaten.

Meer informatie

Vraag hier een assessment aan of ga naar de pagina Aanvraagformulier Assessment.

Neem voor meer informatie nu contact met ons op:
[email protected]
073 692 39 39

Send this to a friend