We helpen u graag verder!
073 - 692 39 39 [email protected]

Succesvolle selectie in operationele functies

Vraagstelling

Een klant van Kenhardt-FunktieMediair is bezig met een stevige groei, maar ook met de voorbereiding om te automatiseren. Daardoor worden fysiek zware functies op termijn overgenomen door medewerkers die als remote controle operator werkzaam zijn. In de selectie wil de klant enerzijds selecteren op geschiktheid voor de huidige functie, maar ook op geschiktheid voor de toekomst. Kenhardt-Funktiemediair is gevraagd om de selectie van operationele medewerkers te ondersteunen door het leveren van online testen en vragenlijsten om sollicitanten zelf sneller, beter en hoogwaardiger te beoordelen.

Aanpak

Bij de opdrachtgever bestond al een practicum waar sollicitanten onder begeleiding een aantal handelingen verrichtten. Hierdoor kregen zowel sollicitant als begeleider snel duidelijkheid of het type werk paste. Dat practicum heeft zijn bestaansrecht in het verleden bewezen en is gehandhaafd. Daarnaast is een testprogramma geïmplementeerd.

Operationele functies vergen concentratie, opvolging van instructies en richtingsgevoel. Ze brengen risico’s met zich mee bij verlies van concentratie, bij stress of vermoeidheid. Kenhardt-FunktieMediair heeft de klant geholpen om deze risico’s te beperken en de beste mensen te selecteren door de implementatie van de ‘Drivers Suite’ van cut-e. Cut-e is wereldmarktleider van innovatieve online assessment instrumenten. De ‘Drivers Suite’ is een serie korte testen, specifiek ontwikkeld voor de beoordeling van operationele functies zoals bijvoorbeeld chauffeurs en machineoperators. Daarnaast is een vragenlijst ingezet waarmee belangrijke bedrijfscompetenties worden gemeten. Hierdoor wordt niet alleen gekeken of iemand geschikt is voor de functie, maar ook of de kandidaat past binnen de bedrijfscultuur. De testresultaten en de competenties worden vervolgens besproken en verder onderzocht in een interview. De specialisten van het bedrijf zijn door Kenhardt-FunktieMediair getraind in het gebruik van de instrumenten, het voeren van de interviews en de interpretatie van de scores.

Resultaat

Door de inzet van de ‘Drivers Suite’, de competentiemeting, de praktijksimulatie en het interview heeft het bedrijf een kwalitatief hoogwaardig en robuust selectieproces. Daarbij is het zo ingericht dat grote groepen kandidaten tegelijk het assessmentproces kunnen doorlopen. Dat alles uitgevoerd door eigen professionals. Daarmee is de organisatie de eerste in Nederland, maar zeker niet de laatste, die succesvol gebruik maakt van de ‘Drivers Suite’. Een uniek assessment voor operationele functies met een global benchmark.

Neem voor meer informatie nu contact op:

[email protected]
073 692 39 39


Send this to a friend