We helpen u graag verder!
073 - 692 39 39 [email protected]

ShipMain: offline serious game

Ook voor u de kans om eens in de wereld van de rederijen te stappen!

We weten dat er vele manieren zijn om te leren en dat iedereen daar zo zijn of haar eigen voorkeur in heeft. Om een team als team te laten leren, vraagt om een speciale aanpak. Simulatie is één van de mogelijkheden. We plaatsen het team dan in een omgeving die lijkt op de werkelijkheid, maar die nét een ’twist’ heeft meegekregen.

ShipMain

Onze simulatie ‘ShipMain’ is zo’n aanpak. Als (management-) team word je in deze simulatie verantwoordelijk gehouden voor productie en onderhoud van verschillende schepen. Dat begint meteen tijdens de eerste (MT-) vergadering, waarin de uitdagingen en de agenda voor de dag met elkaar worden doorgenomen.

In onze voorbereiding op deze simulatie zorgen we er voor dat de uitdagingen en problemen die het team gedurende de dag voorgeschoteld krijgen erg lijken op de werkelijke uitdagingen. Dat kan variëren van het oplossen van technische storingen, tot ‘dwingende’ klanten, concurrenten, prijsdruk, personele problemen en ziektemeldingen. Kortom ‘net echt’.

Rode draad opdracht

Parallel daaraan krijgt het team de opdracht enkele structurele en lange termijn vraagstukken op te lossen in een ‘rode draad’ opdracht. Ook deze worden ontleend aan de werkelijkheid. De uitkomst van een dagje ‘ShipMain’ betekent dan ook dat de resultaten zo in de eigen praktijk toegepast kunnen worden.

Gedurende de dag wordt het team geobserveerd door ervaren adviseurs en procesbegeleiders. Zij zijn in staat om zowel op proces- als op gedragsniveau feedback te geven om zo de samenwerking en efficiëntie te stimuleren. Aan het einde van de dag krijgt eenieder feedback over hun bijdrage en tips voor verdere ontwikkeling.

Al met al een dag waarin zowel op teamniveau, als op individueel niveau flinke vooruitgang geboekt kan worden. Daar komt bij dat de uitkomsten van de ‘rode draad’ opdracht input zijn voor de eigen strategievorming en plannenmakerij.

ShipMain in de praktijk

Benieuwd? Klik hieronder voor een korte presentatie van ShipMain in de praktijk.

Dus, als u strategievorming en plannenmakerij eens wilt combineren met teamontwikkeling en persoonlijke efficiëntie, kunt u ‘ShipMain’ eens overwegen. De simulatie is zodanig opgezet dat we iedere uitdaging er in kunnen verwerken.

 

 

 

Send this to a friend