We helpen u graag verder!
073 - 692 39 39 [email protected]

Toelichting soort assessment

Het doel waarvoor u een assessment inzet, moet helder zijn voor uw kandidaat én voor ons. Wij zetten assessments in met de volgende doeleinden:

Selectieassessment

Assessment met als doel geschiktheid voor een specifieke functie te bepalen en dat deel uitmaakt van uw selectieproces. In de meeste gevallen geven wij een geschiktheidsadvies (positief, positief mits, negatief).

Ontwikkelassessment

Assessment met als doel inzicht te geven in wat er nodig is om goed te kunnen functioneren binnen een specifieke functie (bijv. bij de start van het dienstverband of bij problemen in het functioneren).

Potentieelassessment

Assessment met als doel inzicht te geven in toekomstig potentieel voor verdere ontwikkeling in de richting van een specifieke functie of één of meer ontwikkelingsspaden (bijv. leidinggeven, sales). In de meeste gevallen geven wij bij het meten van potentieel voor een specifieke functie een potentieeladvies (voldoende, beperkt, onvoldoende).

Loopbaanassessment

Assessment met als doel inzicht te geven in mogelijke volgende loopbaanstappen. Een brede verkenning van kwaliteiten, ontwikkel-punten, ambitie en interesses. Vaak gevolgd door één of meer coachingsessies.

Ongeacht het doel van het assessment worden in alle assessment-rapportages de kwaliteiten en ontwikkelpunten van een kandidaat beschreven. Ook geven wij altijd concrete ontwikkeltips. In de meeste gevallen rapporteren wij aan de hand van competenties. Deze stemmen wij voorafgaand aan het assessment graag met u af tijdens de intake.

Send this to a friend