We helpen u graag verder!
073 - 692 39 39 [email protected]

Offline serious game voor het Onderwijs, Bentwoud!

Dit najaar hebben we voor het Vossius Gymnasium uit Amsterdam de game ‘het Bentwoud College’ uitgevoerd.

Vossius Gymnasium

Vossius is een toonaangevend gymnasium in Amsterdam met oud leerlingen als Gerard Reve, Frits Barend en Arnon Grunberg.

De vraagstelling

De vraagstelling van het Vossius was tweeledig:
–        Help ons met het hereiken van ons schoolprofiel
–        Ondersteun ons bij onze persoonlijke ontwikkeling

De oplossing

Hiervoor hebben we de Bentwoud College-game ingezet. Bentwoud is een intensieve één- of tweedaagse interventie, waarbij de dagelijkse werkelijkheid sterk wordt benaderd. Het doel waarvoor deze simulatie wordt ingezet kan verschillen; de game is namelijk tailormade.

Simulatie of werkelijkheid

De simulatie vertoont sterke overeenkomsten met de werkelijkheid. Het begint met de Bentwoud website. Deze wordt geladen met content die overeenkomt met de feitelijke situatie, in dit geval Vossius, inclusief foto’s van het team (deelnemers en acteur).

Leervragen

Voorafgaand aan de game heeft elke deelnemer een telefonisch interview gehad om individuele leervragen helder te krijgen. In de uitnodiging werd voor iedereen duidelijk dat vanaf de start, op dag één, men teamlid is van het Bentwoud College.

De opdracht

De start werd gemaakt met de inhoudelijke opdracht, in dit geval profilering van Vossius, uiteraard verweven in de game. Gedurende 1,5 dag zijn de deelnemers ondergedompeld in deze realistische game, waarbij levensechte individuele gesprekken met acteurs werden gevoerd. Gesprekken die aansloten bij de persoonlijke ontwikkelpunten, en waarbij men intensief werd geobserveerd en begeleid door consultants van Kenhardt.

Feedback

Feedback vond plaats in aparte feedback ruimtes, buiten de game. Daarna stapte men weer in ‘de school’ en ging de dagelijkse gang van zaken verder. Er werd gedurende deze dagen gewerkt aan de gezamenlijke opdracht met een plenaire eindpresentatie. Een presentatie met concrete plannen, die nu gebruikt worden in de praktijk van Vossius. Een uitermate leuke, intensieve, succesvolle interventie!

‘Alsof ik op mijn eigen school was, zo levensecht en daardoor erg leerzaam’

Meer informatie

Wilt u meer weten over offline serious games en de mogelijkheden voor uw organisatie? Ook voor andere sectoren hebben wij platforms ontwikkeld, zoals ArCCChitects & Shipmain.

Neem voor meer informatie contact met ons op:
[email protected]
073 692 39 39

 

 

Send this to a friend