We helpen u graag verder!
073 - 692 39 39 [email protected]

Kenhardt blijft actief in Ghana

Ghana geeft ‘ontwikkelingsland’ een nieuwe betekenis.

 

Enige tijd geleden heeft Kenhardt op uitnodiging een bezoek gebracht aan Ghana. Het land is sterk in ontwikkeling. Veel organisaties kiezen Accra uit als vestigingsplaats voor het hoofdkwartier op het Afrikaanse continent. Dat is geen toeval. Ghana is Engelstalig, heeft goede opleidingen en is een stabiele factor in de regio.

 

De roep om professionele ontwikkeling klinkt dan ook steeds harder. Zoals overal in de wereld is het zaak te blijven ontwikkelen. Dat is relatief nieuw in Ghana. Het voordeel; een open houding, geen tradities en vastgeroeste ideeën over hoe dat zou moeten werken. Het mag nieuw, snel en swingend zijn. Op een aantal gebieden neemt Ghana nu dan ook een voorsprong.

 

Kenhardt heeft enkele lokale organisaties ondersteund in het ontwikkelen van professionaliserings-programma’s. De nadruk daarbij lag en ligt op het gebruiken van nieuwe middelen. Zo zetten we de WorkApp in bij jong afgestudeerde Ghana professionals.
Deze App stelt hen in staat hun eigen ontwikkeldoelen en prestaties in de App in te voeren. Met de WorkApp halen ze actief feedback op over hun daadwerkelijke resultaten én over hun competenties. De App registreert en verwerkt de gegevens in grafieken, zodat ze hun eigen persoonlijke dashboard opbouwen. Beoordelen, presteren en ontwikkelen in één.

 

Dat kan hier ook natuurlijk, maar veel organisaties hebben bestaande systemen en oude opvattingen. Veranderen en ontwikkelen blijft lastig. In Ghana gaat het hard, ze kennen de wet van de remmende voorsprong niet, zijn enthousiast en gáán. Het swingt in Ghana en het is mooi daar een klein deel van uit te maken. De snelheid en blijheid geeft energie en is ook voor ons erg leerzaam; we ontwikkelen elkaar!

 

Ghana een ontwikkelingsland? Reken maar! Ze ontwikkelen snel, effectief en gaan steeds harder. Zou niet ieder land een ontwikkelingsland moeten zijn?

 

 

Send this to a friend