We helpen u graag verder!
073 - 692 39 39 [email protected]

Professioneel succesvol vanuit uw biologische kracht 

Voor het DNA Assessment werkt Kenhardt samen met BrainCompass. Dit is een innovatief assessmentplatform dat de ontwikkeling van professionals vanuit een biologisch mensbeeld ‘empowered’.

Een neurowetenschappelijk gevalideerd ontwikkelassessment en unieke DNA-analyse vormen de basis. Met dit persoonlijke en biologische profiel geven wij kennis en inzicht hoe natuurlijke talenten te ontwikkelen en in te zetten.

DNA: de oorsprong van ons gedrag

We denken vaak dat we goed doordacht onze keuzes maken en ons rationeel gedragen. Dit blijkt echter vaker niet dan wel het geval te zijn. Aan het merendeel van ons gedrag en de keuzes die we maken, liggen onbewuste processen ten grondslag. Sinds de oude Grieken is men op zoek naar de oorsprong van deze processen. Lang kwamen we niet verder dan ons onbewuste te benaderen als een ‘black-box’. Recent wetenschappelijk onderzoek heeft hier echter verandering in gebracht.

Biologische identiteit

Met de opkomst van neurowetenschappen en inzichten vanuit de genetica en endocrinologie is onze kennis over het onbewuste spectaculair toegenomen. Het blijkt dat de manier waarop wij ons gedragen grotendeels afhankelijk is van de manier waarop verschillende biologische systemen in onze hersenen zich hebben ontwikkeld. Dit noemen we onze biologische identiteit.

Ontwikkel de juiste mindset

De biologische identiteit kan gezien worden als een persoonlijk filter dat over de belevingswereld heen ligt. Het beïnvloedt bijvoorbeeld hoe u naar mensen kijkt en hoe u situaties beoordeelt. Zo genieten sommige mensen van sociaal contact, waardoor ze altijd voor iedereen klaarstaan en anderen willen behagen. Andere mensen zijn altijd enthousiast om nieuwe uitdagingen op te pakken, maar zijn daardoor ook weer snel afgeleid en hebben moeite om projecten af te maken. Wij helpen u de juiste mindset te ontwikkelen die bij u past, zodat u hier succesvol gebruik van kunt maken.

Professioneel groeien

Wij willen u helpen om uw biologische identiteit succesvol in te zetten en verder te ontwikkelen. Daarvoor is het belangrijk om te begrijpen hoe uw biologische identiteit zich tot nu toe heeft gevormd. Om te begrijpen waar bepaalde onderbuikgevoelens, intuïties, talenten en angsten vandaan komen, bieden we u inzicht in de ontwikkeling van uw hersenen gedurende vier levensfasen. U hiervan bewust zijn is de eerste stap naar professionele groei.

Biologische ontwikkeling gedurende vier levensfasen

1. Biologisch startpunt; DNA

Ons DNA is afkomstig van onze ouders en is de blauwdruk voor alle stofjes in onze hersenen. Het vormt het fundament van wie we zijn en daarmee de basis van onze biologische identiteit.

2. Biologische ontwikkeling; hechtingsstijlen

In de eerste paar jaar van ons leven passen onze biologische systemen zich aan de omgeving waarin we opgroeien aan. Onze ouders en opvoeding spelen hierbij een belangrijke rol.

3. Persoonlijke ontwikkeling; persoonlijkheid & drijfveren

Vervolgens ontwikkelen we ons als persoon en individu. Aan de hand van onze sociale omgeving vormen we bepaalde karaktereigenschappen, voorkeuren en drijfveren.

4. Professionele ontwikkeling; rol attitude

In onze professionele levensfase ontwikkelen we de manier waarop we in ons professionele leven staan. Werkervaringen zorgen voor onze rol attitude. Wat geeft energie en wat kost energie?

Ontwikkelen vanuit de juiste fase

Inzicht in de manier waarop uw biologische identiteit zich gedurende deze vier fasen heeft gevormd, helpt u beter te bepalen welke tools u het beste kunt inzetten om professioneel te groeien. Door inzicht te hebben in de ontwikkeling van uw biologische identiteit, kun u zich doelgerichter en efficiënter ontwikkelen in uw professionele levensfase.

Kennis moet leiden tot actie

Inzicht in uzelf helpt u alleen excelleren als dat inzicht ook relevant is voor uw professionele context. Kies daarom het BrainCompass dat aansluit bij uw professionele rol; leadership, professional, sales, advisory en procurement. Zo krijgt u toegang tot praktische kennis en inzichten en krijgt u tips van succesvolle professionals in uw professionele context.

 

Neem voor meer informatie contact op via:
[email protected]
073 692 39 39

Send this to a friend