We helpen u graag verder!
073 - 692 39 39 [email protected]

Uitvoeren van een assessment is een vak!

Een assessment doet een uitspraak over de geschiktheid en het potentieel van mensen. Het uitvoeren daarvan vraagt om kennis van diverse assessment methoden en de mate waarin deze voorspellen. Daarnaast vraagt het vaardigheden in het interviewen, het oproepen van gedrag en natuurlijk het beoordelen daarvan.

Organisaties hebben belang bij een efficiënt en effectief selectieproces. Optimaal rendement halen uit selectie is zo snel mogelijk een geschikte kandidaat traceren met de beste instrumenten en methoden tegen de laagste kosten. Natuurlijk kunt u veel doen om uw selectieproces op de rit te krijgen. Maar met de ondersteuning die Kenhardt biedt, wordt het allemaal een stuk gemakkelijker en effectiever. Wij bieden u daartoe een modulair opgebouwd trainingsprogramma.

Fundamental Selection Training

Fundamental Selection Training is voor iedereen die betrokken is bij de selectie. Na de training is de deelnemer in staat als professional te functioneren in een selectieproces. De basisprincipes van selectie worden uitgelegd, er is aandacht voor de voorspellende waarden van verschillende selectie-instrumenten en er wordt getraind in het houden van gestructureerde interviews, waarbij gebruik wordt gemaakt van de STAR-techniek. Met deze techniek wordt gevraagd naar concrete voorbeelden van gedrag in het verleden. Gedrag uit het verleden is immers een goede voorspeller van de toekomst.

Deze praktijkgerichte training – gegeven door professionele trainers, in kleine groepen – wordt zeer goed gewaardeerd.

Professional Selection Training

De Professional Selection Training is bedoeld voor professionals die zelfstandig selectie-interviews houden. Recruiters, HR-functionarissen en lijnmanagers die verantwoordelijk zijn voor het opzetten van werving- en selectieprocessen. Na opfrissing van de belangrijkste kennis van de Fundamental Training wordt getraind op onder andere in-depth technieken, worden relaties tussen competenties, persoonlijkheid en drijfveren gemaakt, wordt ingegaan op gebruik van functiebeschrijvingen, technieken van functieanalyse, toepassen van psychometrische testen en leert men technieken te combineren en werving- en selectieprocessen te ontwerpen.

Door de wol geverfde professionals komen door deze training nog meer tot hun recht.

Train-de-trainer (training & audit)

Voor professionals die in staat willen zijn om binnen de eigen organisatie de Fundamental- en Professional Selection Training te verzorgen, is het train-de-trainer-programma ontwikkeld. Dit programma volgt u nadat u zelf bent getraind. U ontvangt aan het eind alle materialen om zelf de training te kunnen verzorgen binnen uw organisatie. Wij beoordelen eventueel in een eendaagse audit hoe het geven van deze training u in de praktijk afgaat.

Meer informatie

Klik hier voor meer algemene- en achtergrondinformatie over de assessments van Kenhardt of ga naar de pagina Assessments Algemeen.

Vraag hier een assessment aan of ga naar de pagina Aanvraagformulier Assessment.

Neem voor meer informatie nu contact met ons op:
[email protected]
073 692 39 39

 

Send this to a friend