Optimalisering selectieproces Bol.com

Eefke van Zeggeren en Jaap Rip (recruiters bij bol.com): “Constante uitdaging tussen snelheid in het proces enerzijds en kwaliteit van kandidaten anderzijds.”

Bol.com wil het bestaande selectieproces optimaliseren door enerzijds het niveau van toekomstige medewerkers te verhogen en anderzijds de interviewvaardigheden van bol.com-medewerkers naar een hoger plan te tillen. Er zijn meer aspecten binnen het selectieproces van bol.com, die nog geoptimaliseerd kunnen worden; dit zijn daar slechts 2 onderdelen van. Het doel is het neerzetten van een meer gestandaardiseerd proces met daarin de selectietool en interviewtraining als middel om de kwaliteit van new hires te waarborgen. Door standaardisatie neemt eveneens de betrouwbaarheid van het selectieproces toe, waardoor de voorspellende waarde wordt verhoogd. Bol.com is altijd in ontwikkeling en heeft een sterk innovatief karakter. Door de vele plannen die er nog liggen, hoopt bol.com haar klanten in de toekomst nog beter van dienst te kunnen zijn.

Om het niveau van medewerkers te verhogen, wil bol.com capaciteitstesten in gaan zetten in hun selectieproces. De capaciteitstesten van HRorganizer, als partner en systeemleverancier verbonden aan Kenhardt, lenen zich hier bij uitstek voor. Samen met de Kenhardt-consultants is het systeem specifiek ingericht voor bol.com. De bol.com-recruiters zijn vervolgens niet alleen getraind in het gebruik van het systeem, maar ook in de interpretatie en de terugkoppeling van de testresultaten.

Eefke van Zeggeren en Jaap Rip hebben bij Kenhardt de training Selectie-interviewtechnieken Fundamental gevolgd om zo hun eigen interviewvaardigheden aan te scherpen. Om ook de interviewtechnieken van alle bol.com-managers die betrokken zijn bij selectie-interviews naar een hoger plan te tillen, hebben Eefke en Jaap ook de training Train the Trainer gevolgd en vervolgens zelf de Fundamental-training bij bol.com uitgerold. En met succes, want de training is door hun collega’s gewaardeerd met een 8,5!

Opdrachtgevers